De interesse voor zelfrijdende Delvano spuitmachines is groot. Vorige week mocht Weevers Mechanisatie de vierde nieuwe zelfrijdende Delvano Eurotrac 3800 op rij afleveren. Deze machine heeft een werkbreedte van 47 meter en is uitgevoerd met de nieuwe categorie 4 cabine. Deze geeft een superieure toegankelijkheid en maximale bescherming voor de chauffeur.

De machine is uitgevoerd met de ruimschoots bewezen en ongeëvenaarde stabilisatie van de 1-punts ophanging van spuitboom. De zwaartekracht bepaalt hierbij de stabilisatie zodat de boom altijd horizontaal hangt. Daarnaast heeft de machine een hydraulisch geveerde as en dissel.

De nieuwe eigenaren zetten met de keuze voor de innovatieve technieken op de Eurotrac 3800 machine maximaal in op duurzame gewasbescherming. Zo is de machine uitgerust met Airtec spuitdoppen waardoor met kleine hoeveelheden vloeistof een maximale gewasbedekking en werking van de middelen wordt gegarandeerd.

Daarnaast is gekozen voor MagGrow techniek. Met behulp van magnetische velden ontstaat een beter druppelspectrum en vloeien de druppels beter uit. Daarmee heeft deze machine een drifreductie van 97,5 %.

Kenmerken van de machine:
1. Het bandendrukwisselsysteem is via touchscreen te bedienen en past zich automatisch aan de tankinhoud en transportstand van de machine aan.

2. Met Widespread is een traploze spoorbreedteverstelling van 225 tot 325 cm mogelijk.

3. Met de Sidekick middeleninjectie wordt de tank gevuld met schoon water en worden de middelen in het spuitcircuit aan het water toegevoegd;

Het resultaat van de investering in deze prachtige machine is dat alle reguliere middelen zonder beperkingen gebruikt kunnen worden. De teeltvrije zone hoeft niet te worden verdubbeld. Bovendien, en dat is zeker zo belangrijk, leveren de machines een wezenlijke bijdrage aan verduurzaming van de moderne plantenteelt.