De samenwerking tussen Weevers Mechanisatie en Reesink Agri past beide als een maatpak. “We delen het belang van een goede klantrelatie”, vertelt Roel Thelen, manager sales bij de importeur van merken als Kuhn, Rauch en Einböck.

De paden van Reesink Agri en Weevers Mechanisatie kruisten elkaar in 2018, herinnert Roel Thelen zich. “Wij zochten in Flevoland een goede dealer voor ons Kuhn akkerbouwprogramma. Weevers Mechanisatie had op dat moment te maken met mutaties bij enkele merken en zocht een nieuwe partner met een breed aanbod voor akkerbouw én veehouderij.” Zes jaar later is Weevers Mechanisatie dealer voor vrijwel het hele machineprogramma van Kuhn, Rauch en Einböck. Sinds de zomer van 2023 niet alleen voor Oostelijk- en Zuidelijk-Flevoland, maar ook in de Noordoostpolder.

Kennis op niveau

Dat de samenwerking soepel verloopt, is volgens Thelen goed te verklaren. Beide bedrijven streven naar tevreden klanten en een goede after-sales. Als er problemen zijn, dan trekken ze samen op. Weevers Mechanisatie is volgens Thelen ook sterk in klantspecifieke aanpassingen; daarbij profiteert Reesink Agri van hun klantkennis. “En we hebben rechtstreekse contact op alle niveaus. Met de verkopers, maar ook monteurs en magazijnmedewerkers. Ze hebben op al die plekken goede mensen zitten. Een grote dealer als Weevers Mechanisatie weet ook hun productkennis op peil houden. Omgekeerd stellen wij onze kennis beschikbaar via onze productspecialisten en in de Masterclass die ze voor klanten organiseren. En als zelfstandig familiebedrijf kan Weevers Mechanisatie zelfstandig keuzes maken. Ook dat helpt bij samenwerken.”

Toekomst

Thelen voorziet een intensivering van de relatie. “Weevers Mechanisatie doet het erg goed met toppers als de Kuhn Varimaster ploegen, de Kuhn EL Biomulch-frezen, de Kuhn SeedFlex zaaitechniek en de Rauch EMC-doseertechniek op de kunstmeststrooiers. En van Einböck gaan ze dit jaar, naast de succesvolle Row-Guard camera gestuurde tussenbok, ook de Chopstar schoffels en de Fusion precisiewiedeggen voeren. Daarmee bieden we samen perfecte oplossingen voor belangrijke uitdagingen in de akkerbouw.”