De nieuwe Rauch AXIS H.50.2 kunstmeststrooier is geleverd aan Loonbedrijf Heyboer. Met een strooibreedte tot 50 meter is dit de grootste en meest geavanceerde driepunt strooier die Rauch Kuhn in het programma heeft.

De strooier is uitgerust met het EMC automatische afgiftesysteem. Hiermee wordt de afgifte continu en direct aangestuurd op basis van de doorstroom van meststof en dus niet op basis van achteraf wegen van de hoeveelheid mestkorrels. Het grote voordeel van EMC is: direct doseren op het moment van uitstromen.

Separaat hydraulisch aangedreven schijven

De strooischijven van de Rauch AXIS H.50.2 kunstmeststrooier worden separaat hydraulisch aangedreven. Dat maakt het mogelijk om met taak-kaarten en GPS een bodemafhankelijke afgifte te realiseren. Ook bij gerende percelen. De strooier kan geheel ingesteld worden via een beschikbare app. De strooigegevens worden desgewenst door een WIFI verbinding direct op de smartphone van de chauffeur getoond.

Hydro unit in de fronthef

Weevers Mechanisatie bouwde voor de aandrijving van deze strooier een hydro unit voor in fronthef van de tractor. Met deze handige combinatie kan de strooier achter iedere tractor van Heyboer ingezet worden.