Iedereen die zich met een reparatie of onderhoudsklus meldt bij Weevers Mechanisatie in Swifterbant, krijgt met hem te maken: chef werkplaats Marcel Rijnhout. Na 8 jaar trekkermonteur kreeg hij in 2014 de kans om invulling te geven aan deze coördinerende functie. Behalve de planning van reparaties en onderhoud handelt Marcel ook garantiezaken af en is hij aanspreekpunt voor collega’s bij vragen en problemen. Zijn rol als draaischijf tussen klant, kantoor en werkplaats bevalt hem uitstekend. “Daar haal ik mijn motivatie uit. Ik doe dit werk elke dag met veel plezier. Geen dag is hetzelfde en de pieken in het voorjaar en de oogsttijd zijn voor mij geen last maar juist een uitdaging. De klant moet altijd door kunnen.”

Prima team, nieuwe collega’s welkom

Rijnhout weet zich in zijn werk gesteund door een prima team. “Mijn collega’s in de werkplaats en het magazijn zijn stuk voor stuk goed in wat ze doen. Niets is ze te gek. En bij spoedklussen in het weekend of ’s avonds staat er altijd wel iemand klaar.” Rijnhout draagt zelf ook zijn steentje bij aan de service van Weevers Mechanisatie buiten kantoortijden want elke 14 dagen lost hij Corné Weevers een weekend af met de telefoondienst. “En als onze oproepchauffeur voor de nieuwe vrachtauto niet beschikbaar is, stap ik zelf achter het stuur om een trekker of machine op te halen.”

Door de uitbreiding van de Steyr en Case-IH dealerschappen in de Noordoostpolder kan Marcel nog wel wat uitbreiding van zijn team gebruiken. “Je moet voor dit werk wel allround zijn. De ene keer los je een olielekkage op en de volgende keer doe je diagnoses met de laptop. Maar het is heel afwisselend werk.”