De belangstelling voor niet-chemische onkruidbestrijding neemt toe. Akkerbouwers zoeken naar alternatieven omdat het beschikbare pakket herbiciden snel krimpt. Bovendien blijkt zowel uit onderzoek áls in de praktijk, dat herbiciden ook een (tijdelijk) effect op de groei en ontwikkeling van het gewas kunnen hebben. De meest gestelde vraag die wij horen: Maar hoe nu verder dan?

Datum:            vrijdag 9 februari
Programma: 14.00-16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Locatie:            Weevers Mechanisatie (De Poort 24, Swifterbant)

Graag nodigen wij u uit voor een inspirerende en informatieve ‘Weevers Mechanisatie Masterclass’ over kansen en mogelijkheden van niet-chemische onkruidbestrijding. Onafhankelijk en ervaren teeltbegeleider Christoffel den Herder (Ceres Horti Advice) heeft ruime ervaring met onkruidbeheersing en niet-chemische technieken en deelt die graag met ons. Aansluitend bespreken we – onder het genot van een hapje en drankje – uiteenlopende machines in de showroom.

  • Schoffeltechnieken en Einböck camerabesturing
  • De werking van uiteenlopende schoffels en beitels
  • Wiedeggen
  • Grimme rugschoffel (aardappelen, witlof, peen)
  • Envo Dan onkruidbrander

De opzet van de masterclass is vooral inspirerend en biedt praktische handreikingen voor uw denkproces over alternatieven voor de herbiciden. Wij zien uit naar uw komst. U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden.

Aanmelden masterclass niet-chemische onkruidbestrijding

Meld u aan via het onderstaande formulier.

Naam(Vereist)