De MATRIX is een mechanische precisiezaaimachine van GRIMME voor het zaaien van suikerbieten, cichorei en koolzaad. De MATRIX 1200 heeft 12 zaai-elementen, de MATRIX 1800 heeft er 18. Het vroegkoop-voordeel (geldig tot 31 augustus 2024) maakt de keuze voor deze zaaimachine extra interessant.

DOWNLOAD de folder

  • Hoogste aflegnauwkeurigheid – De combinatie van binnengevulde zaaischijven met elektrische aandrijving én de minimale valhoogte van het zaad in de zaaivoor, zorgt voor een nauwkeurige afleg.
  • Exacte diepteregeling – De parallellogramophanging van de afzonderlijke zaai-elementen garandeert een rustige loop en nauwkeurige diepteregeling.
  • Intelligente hulp – De standaard ISOBUS-technologie maakt bediening mogelijk via een ISOBUS-bedieningsterminal en het gebruik van Section Control, Variable Rate Control en Clever Planting.
  • Snel ingeklapt, veilig over de weg – Door hydraulisch parallel inklappen zonder sensoren kan de MATRIX binnen 12 seconden worden ingeklapt (onder 3 m voor transport over de weg).
  • Bedrijfszekere opkomst – Met standaard diepzaaikouters wordt de pil direct op de vochtaansluitende laag afgelegd. De tussendrukrol zorgt voor een optimale bodemaansluiting en de toestrijkers zorgen voor voldoende fijne grond in de zaaivoor.
  • Voor alle bodemomstandigheden de passende oplossing – Afhankelijk van de teeltomstandigheden kunt u kiezen tussen een vingerdrukrol, een monoflexrol of een V-Farmflexrol. Een perfecte start voor de ontwikkeling van de kleine planten.
  • MATRIX-zaad – Bij de MATRIX-zaad kunnen de bietenpillen binnen de machinebreedte in driehoeksverband gezaaid worden. Dit heeft een positief effect op de benutting van voedingsstoffen, water en zon.
  • Agrirouter – De op het internet gebaseerde data-uitwisselingsplatform ‘agrirouter’ maakt het mogelijk gegevens uit te wisselen tussen machines en agrarische software-producten van alle fabrikanten en aanbieders.

Digitaal Eenvoudig: myGRIMME

myGRIMME geeft met een eigen account toegang tot de digitale wereld van GRIMME. Opdrachten automatisch gedocumenteerd en overzichtelijk geëvalueerd. In de webshop zijn alle onderdelen te bestellen. myGRIMME kan op elk apparaat met internettoegang worden gebruikt en is gratis. Meer informatie over de MATRIX is te vinden op de website: my.grimme.com