Dit gerenommeerde Italiaanse bedrijf maakt verreikers voor de landbouw en de bouw. Merlo verreikers zijn zeer stabiel wat te danken is aan zowel de bouw van het chassis als het M CDC loadcontrol systeem dat riskante bewegingen of belading automatisch verhindert. Het programma is bijzonder breed.

Weevers is dealer voor het volledige gamma van verreiker producent Merlo. Dit gerenommeerde Italiaanse bedrijf maakt verreikers voor toepassing in de landbouw en de bouw. Een belangrijk kenmerk van Merlo verreikers is hun stabiliteit die te danken is aan zowel de bouw van het chassis als het M CDC loadcontrol systeem . Dat zorgt er voor dat riskante bewegingen of beladingen automatisch worden verhinderd. Alle Merlo verreikers hebben de veilige en gebruiksvriendelijke Tac-Lock bevestiging voor werktuigen aan de giek. Hieronder vindt u beknopte beschrijvingen van een aantal populaire series en types.

 • De Turbo Farmer heavy duty lijn bestaat uit 2 types: de Turbo Farmer 50.8 tilt maximaal 5 ton ten heeft een maximale hefhoogte van 7.8 meter. Bij de 45.11 zijn deze cijfers 4,5 ton en bijna 11 meter. De motor in beide types levert 122 (of 170? Ik kom beide tegen)  pk. De hydrostatische aandrijving heeft standaard 2 versnellingen maar is ook leverbaar met CVTRONIC voor vloeiend optrekken tot 40 km/h; de CVTRONIC modellen hebben ook een geveerde cabine. Alle modellen beschikken over een regeneratie systeem dat zorgt voor een gieksnelheid die al gauw 1/3 hoger is dan bij de concurrentie. De (overdruk) cabine heeft een zeer krachtig klimaatsysteem.
 • De Turbo Farmer II serie bestaat eveneens uit 2 types: de 42.7 tilt maximaal 4.2 ton en heeft een maximale hefhoogte van  7 m. hoogte. Bij de 38.10 zijn die cijfers 3.8 ton en 9,5 m. De motor levert 136 pk. Beide modellen zijn leverbaar in 6 verschillende varianten met als belangrijkste verschillen:
  – vaste of geveerde cabine
  – 2 groepen Hydrostaat of CVTRONIC transmissie.
  – wel / niet uitgerust met hoekverstelling en sideshift op de giek.
  De cabines zijn identiek aan die van de heavy duty lijn.
 • De Turbo Farmer Medium lijn kent 2 modellen: de 35.7 heeft een maximale hefcapaciteit van 3.5 ton en een maximale hefhoogte van 6,6 meter. Type 33.9 tilt maximaal 3.3 ton en heeft een hefhoogte vanmax.  8,6 meter. Beide types zijn verkrijgbaar in 4 uitvoeringen die verschillen in:
  – motorvermogen (75 of 115 pk)
  – wel / niet geveerde cabine
  – wel / niet uitgerust met EPD (voor lager verbruik en betere prestaties) of EPD-TOP (EPD plus snellere giek).
 • De Turbo Farmer Compact lijn bestaat uit 2 basismodellen: de 33.7 tilt maximaal 3.3. ton; de maximale hefhoogte bedraagt 6.6 meter. Voor de 30.9 zijn de cijfers 3 ton en  8.6 meter. Dankzij 4 wielbesturing zijn ze wendbaar en hebben een kleine draaicirkel. Er zijn diverse configuraties mogelijk met als belangrijkste varianten:
  – motorvermogen 85 of 115 pk
  – type hydrauliekpomp
  – wel niet EPD of EPD-TOP
 • De Multi Farmer lijn bestaat uit 4 basistypes die alle maal beschikken over een driepuntshef en een elektrisch gestuurde aftakas. Ze hebben twee aparte oliecircuits voor aandrijving en hydrauliek en zijn wendbaar dankzij 4-wiel besturing. Alle modellen beschikken over EPD-TOP, load-sensing en chassis nivellering.  De Multi Farmer 34.7 en 34.9 tillen maximaal 3.4 ton en hebben maximale hefhoogtes van respectievelijk 6.8 en 8.8 meter. De motor levert 136 pk. Bij de types 40.7 en 40.9 zijn de maximale lasten 4 ton en bedraagt het motorvermogen 170 pk. Een aantal configuraties beschikt over de CVTRONIC continu variabele transmissie.

 • De Merlo P27.6 compact is dankzij z’n bescheiden maten (1.84 breed en 1.95 hoog) uitermate geschikt voor het werken in kleine ruimtes of met kleine toegangsdeuren. Hij heeft 4-wiel besturing en tilt maximaal 2700 kilo. De maximale hefhoogte is 5,9 meter. De 27.6 Compact is verkrijgbaar met 2 verschillende motoren van respectievelijk 50 of 74 pk. De basis uitvoering haalt 25 km/h, de Top- en Plus-versie 40 km/h. Alle modellen beschikken over dezelfde luxe (overdruk)cabine als de grotere typen met klimaatregeling, joystickbediening en omkeerschakelaar op het stuur.

  Naast de hiervoor genoemde series, die min of meer specifiek voor de landbouw zijn ontwikkeld, beschikt Merlo ook over twee series die zijn ontwikkeld voor bouwbedrijven:
 • De ‘panoramic with stabilizer’ serie bestaat uit vijf modellen die standaard zijn voorzien van stempels voor extra stabiliteit. De hefhoogtes varieren tussen 9.5 en 16.5 meter en de maximale hefgewichten van 4 tot 5 ton . Op maximale werkhoogte hanteren ze nog steeds 2,5 tot 3 ton. Een belangrijk kenmerk van deze modellen is hun bijna rondom zicht dat te danken is aan de lage montering van de mast. Er is 1 model ( de 50.18) zonder stabilisatoren. Dit type heft maximaal 17.5 meter hoog en tilt maximaal 5 tot
 • De Roto lijn omvat 8 modellen met als belangrijkste kenmerk de roterende bovenwagen. De rotatiehoek varieert, afhankelijk van het model, tussen de 400 en 600 graden. Alle modellen beschikken over stabilisatoren rondom; bij sommige types zijn ze uitschuifbaar voor extra stabiliteit. De maximale lifthoogtes variëren tussen 16 tot 34 meter en de maximale hefgewichten lopen van 4 tot 7 ton. Bij sommige types kan de cabine maximaal 20 graden achterover neigen zodat de chauffeur de lading altijd in het zicht kan houden. Van sommige modellen zijn speciale (eenvoudiger) versies voor de verhuur beschikbaar. Op alle Roto-machines houdt een geavanceerd veiligheidssysteem de belading en de manoeuvres in de gaten.
 • Bij de Panoramic High Capacity lijn draait alles om hefkracht. De drie modellen in deze serie heffen maximaal 6.5 tot 12 ton en hebben hefhoogtes die varieren van 9.5 tot 14 meter. Een sideshift op de giek en chassis-nivellering is standaard. De M CDC automatische ladingcontrole bewaakt de veiligheid. De geveerde cabine is comfortabel en de grootste in zijn soort.