Deze week heeft de formele overdracht plaatsgevonden van de bedrijfsleiding van Weevers Mechanisatie in Swifterbant en Zeewolde. Corné en Andreas Weevers zijn de derde generatie die vanaf nu leiding gaat geven aan het familiebedrijf in de landbouwmechanisatie dat in 1964 door hun grootvader Cees Weevers in Swifterbant is gestart.

Als gedreven pionier wist Cees Weevers in de zestiger jaren zijn stempel te drukken op de ontwikkeling van de landbouwmechanisatie in de jonge polder Oostelijk Flevoland. Nadat ook Anton en Karin Weevers als tweede generatie in het bedrijf waren gestapt, werden de activiteiten en het werkgebied in Zuidelijk Flevoland uitgebreid met de nieuwe vestiging in Zeewolde. Tien jaar geleden kozen ook Corné en Andreas voor het familiebedrijf en werkten ze heel geleidelijk toe naar een overname van het bedrijf én de bedrijfsleiding.

Specialist in Flevoland

De visie van Weevers Mechanisatie is om met tractoren, oogstmachines, grondbewerking en gewasverzorging de specialist te zijn voor agrarische ondernemers in de gehele provincie Flevoland. De recente uitbreiding van het werkgebied in de Noordoostpolder heeft de uitrol van die visie een flinke impuls gegeven. Naast het vertrouwen van Case IH en Steyr tractoren kreeg Weevers Mechanisatie dit jaar ook de ruimte om met gerenommeerde merken als Kuhn, Rauch en Einböck in de Noordoostpolder actief te worden.

Positie uitbreiden

Vanuit een stevige basis willen Corné en Andreas het bedrijf nu verder uitbouwen door hun positie in provincie Flevoland te versterken. De markt stelt andere eisen dan 20 jaar geleden. Bovendien volgen ontwikkelingen elkaar veel sneller op. Precisielandbouw met exacte plaatsbepaling en sensortechnologie doen hun intrede. Op de achtergrond van deze ontwikkelingen blijven Anton en Karin Weevers beschikbaar voor het mechanisatiebedrijf. Hoewel ze hun actieve rol afbouwen, blijft hun kennis en ervaring waardevol voor Corné, Andreas, én voor de medewerkers van het bedrijf.