Volgens veel techneuten kon het niet, maar Kuhn heeft een ploeg die geschikt is voor on-land ploegen vanaf 4 scharen. En dat lukt ook bij minder goede omstandigheden.

Het geheim van de smid zit in de combinatie van het parallellogram-frame en de speciale zoolijzers. Die zorgen ervoor dat de ploeg niet scheef wil trekken en keurig netjes achter de trekker loopt, gewoon los in de stabilisatie. Daardoor heb je ook genoeg aan gps op de trekker om mooi recht werk te leveren. Uit de verkoopcijfers blijkt dat de animo voor de Kuhn Varimaster L-OL ploegen toeneemt omdat er steeds meer aandacht is voor de kwaliteit van de bodem. Bovenover ploegen geeft nou eenmaal minder verdichting.

Ook bij natte bovengrond

Het bezwaar dat bovenover ploegen niet meer gaat bij een natte bovengrond, is achterhaald. Met de moderne varianten van stapwielen kun je gewoon doorwerken bij bovenover ploegen. En bij de Kuhn Varimaster L-OL kun je de ploeg altijd nog omzetten naar in-de-voor ploegen. Dat is een kwestie van een kraan omzetten en dat maakt de ploeg ook zo uniek. Je kunt er altijd mee uit de voeten. En in beide standen levert de ploeg echt prima werk. Het is geen compromis.

Van 4 tot 6 schaar

De Kuhn Varimaster L-OL is verkrijgbaar in uitvoeringen met 4, 5 of 6 scharen. Dankzij een gepatenteerd systeem is instelling van de treklijn en verstelling van de snijbreedte van de eerste schaar een kwestie van slechts 1 handeling. Het T-rister van Kuhn levert een uitstekende kering en vlaklegging op de Flevolandse klei.