De veldspuiten van CHD kunnen nu af-fabriek worden geleverd met de spuittechniek van BBLeap. Die garandeert de juiste druppelgrootte en de juiste dosering op elk moment en elke positie op de spuitboom. In combinatie met taakkaarten of realtime camerabeelden wordt plaatsspecifiek en zelfs plant specifiek spuiten mogelijk. BBLeap is ook geschikt om twee verschillende middelen in hun eigen dosering gelijktijdig toe te dienen.

BBLeap is ontworpen om op elk moment en elke plaats optimaal te kunnen spuiten. Naast plaatsspecifiek spuiten is de techniek in staat om te compenseren in situaties waar de dosering kan afwijken zoals in bochten, bij het wegrijden en bij versnelling of vertraging. Met de combinatie van een constante druk (onafhankelijk van rijsnelheid of toerental) en doppen die met een variabele frequentie openen en sluiten, varieert de afgifte voor elke dop zeer nauwkeurig. Het effect is dat op elk moment en op elke positie op de spuitboom de juiste hoeveelheid vloeistof wordt toegediend. Met BBLeap zal het bijvoorbeeld niet meer gebeuren dat de eerste meters gewas na het wegrijden te veel middel krijgen toegediend. Door de constante druk in het systeem is het druppelspectrum en dus de bedekking altijd gelijk. En met de hoogte van de druk kan de druppelgrootte worden gevarieerd.

Precisietoepassingen

BBLeap kan worden toegepast met verschillende dopafstanden en elke dop is apart aanstuurbaar. Door doppen permanent af te sluiten kan een spuitboom met BBLeap techniek ook functioneren als rijen- of ruggenspuit. En met LeapSpace voor taakkaarten of de Beeleap realtime cameratechniek biedt het systeem perfecte mogelijkheden voor precisietoepassingen. Met een raster van 25 cm x 25 cm is een zeer hoge spuitnauwkeurigheid binnen handbereik. Voor aardappelen kan dus tot op plantniveau nauwkeurig worden gespoten. De techniek zorgt ervoor dat een middel in de juiste dosering op de juiste plek wordt toegediend.