Jan Schenk en zijn zoon Jan van Hippisch Centrum De Eemvallei in Zeewolde hebben beiden een lichamelijke beperking. Om toch gebruik te kunnen blijven maken van tractoren en machines, ontwikkelde Weevers Mechanisatie in Zeewolde een stationaire lift waarmee beiden gemakkelijk plaats kunnen nemen op de bestuurdersstoel. De lift kan zowel links als rechts gebruikt worden. Deze week is de lift afgeleverd, samen met een nieuwe Branson tractor en een Weideman shovel.

De Branson 6225H met hydrostatische aandrijving hebben wij aangepast zodat de machine met de hand bediend kan worden. De tractor wordt gebruikt om de rijbakken te vlakken met de bijgeleverde Platz Max Multi sleep. Deze sleep is volledig naar wens in te stellen is zodat de bak in zeer korte tijd er weer netjes en vlak bij ligt.

De Weidemann 1880 beschikt standaard over een hydraulisch snelwisselsysteem en 3e hydraulische functie elektrisch proportioneel via de joystick. Daarnaast is het mogelijk om handmatig gas te geven via de joystick. Deze machine wordt op De Eemvallei ingezet voor werkzaamheden zoals vegen, uitmesten, stro verdelen en voeren.