Voor Weevers Mechanisatie – met vestigingen in Swifterbant en Zeewolde – en haar vier local Case IH/Steyr dealers was 2023 een topjaar. In de laatste week van het afgelopen kalenderjaar bereikte de teller de stand van maar liefst 60 verkochte nieuwe tractoren. “Een ongekend record dat we waarschijnlijk niet snel zullen evenaren”, aldus Corné Weevers. Ook voor de Nederlandse CNH Industrial organisatie die de merken Case IH & Steyr vertegenwoordigt, zijn deze verkoopcijfers bij één dealer een absoluut hoogtepunt. 

Weevers Mechanisatie is als hoofddealer verantwoordelijk voor de verkoop van Case IH en Steyr tractoren in Flevoland en de strook ten oosten en zuiden van de provincie. In het gebied buiten de provincie werkt ze daarbij samen met vier local dealers. Die zijn verantwoordelijk voor de verkoop in hun eigen regio. De inkoop en distributie van nieuwe tractoren loopt via Weevers Mechanisatie. Hoewel de dealers zelfstandige bedrijven zijn, werken ze met Case IH en Steyr onderling nauw samen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de beschikbaarheid van elkaars voorraad tractoren. Ook organiseren ze samen verkoop-acties en demonstraties.

Koppositie in 2023

Het recordaantal tractoren dat ze dit jaar samen verkocht hebben, is uniek te noemen. “Uiteraard stellen we vooraf doelen. En als je tijdens het jaar ziet dat de verkoop beter loopt dan ingeschat, stel je doelen naar boven bij”, aldus Corné Weevers. Dat de teller de 60 zou halen, verbaasde echter iedereen. “Een geweldig resultaat”, vindt ook rayon-manager Raymond Helsdingen van CNH Industrial. “Door de gezamenlijke inspanningen neemt Weevers Mechanisatie als hoofddealer over 2023 een koppositie in. Dat is een felicitatie waard.”

Forse uitbreiding in Noordoostpolder

Weevers Mechanisatie kon haar werkgebied voor Case IH en Steyr in 2022 uitbreiden met de Noordoostpolder. Voor het familiebedrijf dat haar oorsprong in dat gebied kent, een prachtige kans. Dat ze die met beide handen heeft aangepakt, blijkt uit de 13 nieuwe tractoren die afgelopen jaar in de Noordoostpolder zijn verkocht. “We zijn zeer dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen”, aldus Corné Weevers. Een bijzondere bijkomstigheid is dat Weevers Mechanisatie dit jaar haar 60-jarige jubileum viert. “Hoe mooier kunnen we het hebben? We verkopen samen 60 tractoren in de aanloop naar onze 60e verjaardag.”