Heb je vanwege de drukke werkzaamheden de praktijkdag over ‘boven-over-ploegen’ en groenbemesters onderwerken gemist? Dat is jammer, want het was een TOP-middag. In samenwerking met ‘Van Tafel naar Kavel’ en onze leveranciers hebben we de mogelijkheden laten zien. En het resultaat was volgens de kritische aanwezigen verrassend goed.

Met de KUHN Varimaster L-onland 5e ploegden we op een diepte van 16 tot 17 cm. Deze ploeg biedt de mogelijkheid om zowel bovenover als in de voor te rijden. Wij ploegden bovenover met een Steyr 6240 CVT op Zuidberg Tracks en een KUHN klepelmaaier in de fronthef.

De demonstratie met onze Escudero ecoploeg toonde de verschillen tussen eco en normaal ploegen. Onze ploegenspecialist Gijs de Jong was duidelijk: “Ik vertel u het langste verhaal over de simpelste ploeg…” De Escudero heeft weinig afstelling nodig en kiest zijn eigen treklijn waardoor de ploeg de GPS van de trekker geruisloos volgt. De Escudero eco ploegde op een diepte van 13 tot 14 cm om de organische stoffen boven in de grond te houden. Het gaf een realistisch en mooi beeld van wat de ploeg kan.

Kon je er niet bij zijn maar wil je toch graag meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.