Fabrikant SAMON is sinds jaar en dag thuis in de uienoogst. Steeds opnieuw verrast de fabrikant ons weer met innovaties die de kwaliteit van het rooien en opladen verbeteren. Eind augustus hebben we de eerste uienlader uit de nieuwe serie van SAMON, waarvan Weevers Mechanisatie er inmiddels vier verkochte heeft, in bedrijf gesteld. De machine past bij zwadbreedtes van 1,5 en 2,25 meter en garandeert een perfecte opname en afvoer. Machine heeft een grote capaciteit en een fantastische afvoer met een enorme capaciteit.

De bek van de uienlader is voorzien van een schuimrubber invoerrol. De 1e mat is relatief smal waardoor er niet meer grond wordt aangeraakt dan noodzakelijk. Om laad-beschadiging te voorkomen kan de machine voorzien worden van een rooi-as zoals op de uienrooiers, keuze hierbij uit een ronde- ronde as met spoed of een vierkante as.

Helaas zijn de machines dit najaar niet meer leverbaar. Maar wilt u de machine zien werken? Neem dan contact met ons op zodat we op een geschikte locatie kunnen gaan kijken.