“We krijgen lovende reacties op de machine”, steekt Corné Weevers van wal. “De Envo-Dan onkruidbrander levert prima werk en heeft een hoge capaciteit. En dat bij een gasverbruik tot wel 30% lager dan bij de concurrentie.” Weevers Mechanisatie verwierf onlangs het importeurschap van het Deense merk en verkocht dit voorjaar de eerste brander. Een demo-machine liet deze zomer al bij meerdere Flevolandse telers z’n goede prestaties zien.

Lager gasverbruik

Het lagere gasverbruik van de Envo-Dan is onder andere te danken aan een nieuwe brandertechniek. De Envo-Dan is gebouwd volgens een denkwijze die afwijkt van andere merken onkruidbranders. De machine werkt met een soort warmtetapijt dat met een beperkt aantal brandernozzles op temperatuur wordt gehouden. Die nozzles zijn wel groter dan bij andere merken waardoor ze minder snel verstopt raken. Ook zijn de machines zo geconstrueerd dat windsnelheid en –richting weinig vat krijgen op het warmteproces. Ook dat draagt bij aan het lagere energiegebruik.

Prijstechnisch interessant

De Envo-Dan onkruidbranders zijn verkrijgbaar in diverse werkbreedtes maar 4,5 meter is de meest gangbare maat. De onkruidbranders zijn leverbaar in zowel volvelds- als rijenuitvoering. De machines zijn robuust en de relatief eenvoudige brandertechniek maakt ze minder gevoelig voor storingen. “De Envo-Dan onkruidbrander heeft verder weinig toeters en bellen. Daardoor ligt hij prijstechnisch ook prima in de markt”, besluit Weevers.