Niet chemisch onkruid bestrijden kan op veel manieren en in alle gewassen die in rijen of ruggen worden geteeld. Weevers Mechanisatie heeft voor vrijwel alle situaties een geschikte machine. “Maar nog veel belangrijker is dat wij de boeren ook goed kunnen adviseren”, aldus verkoopadviseur Levinus Matthijse die thuis ook nog een biologisch akkerbouwbedrijf heeft.

De Einböck camera gestuurde tussenbok is al jaren een verkoopsucces. Met de combinatie van een hoge kwaliteit camera en een nauwkeurige sideshift wordt elke aangekoppelde schoffelmachine een precisiewerktuig. Bij die schoffelmachines biedt Weevers Mechanisatie keuze uit het aanbod van Einböck én de bijna oneindige mogelijkheden van HAK schoffelgarnituren. Ook Grimme heeft rugschoffels.

Eggen en branden
De APV wiedeg is niet de bekendste in zijn soort maar wel de beste, volgens Matthijse. “Hij heeft een ingenieus systeem voor aanpassing van de veerdruk. En doordat hij iets minder tanden heeft kun je met deze machine langer door het gewas rijden en hoopt onkruid minder snel op. Hij maakt de grond net zo los en voor service kun je bij dit merk bij de lokale dealer terecht.”

Onkruidbranden kan niet alleen volvelds maar ook steeds vaker tussen de rijen. “Ons merk EnvoDan maakt branders in alle soorten en maten”, weet Matthijse. “De machines van dit merk zijn minder windgevoelig en hebben ook minder last van verstopping van de brandernozzles. Wij hebben afgelopen zomer een demomachine laten werken bij meerdere klanten en die waren zeer tevreden.”

Elektrocuteren
De laatste categorie wordt gevormd door de elektrocutiemachines. Onkruid wordt met hoge voltages onschadelijk gemaakt, ook wortelonkruiden. “Deze techniek heeft zeker perspectief maar de machines zijn nu nog erg duur. Geïnteresseerden kunnen bij ons terecht voor de X-Power Zasso van CNH en de AgXtend”, aldus Matthijsse.