Kom jij het maken?

Werken bij Weevers Mechanisatie betekent werken in een gezellig familiebedrijf, waar je vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Bovendien is er veel ruimte voor opleiding en bijscholing. Ons team bestaat uit gemotiveerde vakkrachten die weten wat een klant van ons verlangt. Je beschikbaarheid per week of per seizoen is bespreekbaar. Een professionele werkhouding, de mouwen opstropen en samen de schouders eronder: bij Weevers doen we het samen!

Download alvast onze informatiefolder

OVER WEEVERS

Weevers Mechanisatie is een professionele partner voor agrarische ondernemers in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland én in de Noordoostpolder. We hebben vestigingen in Swifterbant en Zeewolde. Met zo’n 30 collega’s werken we elke dag aan de beste service voor onze klanten. Dat doen we al sinds we in 1964 zijn gestart. Begonnen als smid, maar inmiddels als technologisch specialist in deze sector. Door altijd mee te bewegen met de ontwikkelingen in ons vakgebied en innovaties snel te omarmen, staan wij bekend als een betrouwbare en vooruitstrevende partner voor onze klanten. Onze mensen beschikken over de actuele kennis, brede vaardigheden en een oplossingsgerichte houding om onze trouwe klanten elke dag tot dienst te zijn. Een ambitieus familiebedrijf. Dat is Weevers Mechanisatie.

Vacatures

 • Stage Monteur Landbouw­mechanisatie

  Stage Monteur Landbouw­mechanisatie

  Ben je op zoek naar een mooie en veelzijdige leerplek? En wil je werken binnen een betrokken en ervaren team? Kom dan ervaring op doen en leer alles over de landbouwtechniek!

 • Monteur Landbouw­machines

  Monteur Landbouw­machines

  Als Monteur Landbouwmachines werk je elke dag aan de mooiste machines, zoals maaidorsers, hypermoderne kunstmeststrooiers, oogstmachines of navigatieapparatuur voor precisielandbouw.

 • Leerling Monteur

  Leerling Monteur

  Ben je op zoek naar een veelzijdige leerplek? En wil je werken binnen een betrokken en ervaren team? Kom dan ervaring op doen en leer alles over de landbouwtechniek.

 • Monteur Trekkers

  Monteur Trekkers

  Als Monteur Trekkers werk je elke dag aan de mooiste trekkers. Je verricht alle voorkomende werkzaamheden zoals het zelfstandig opsporen, signaleren en verhelpen van storingen.

Jij wordt onze nieuwe collega? Wat leuk!


Matthijs de Lange
monteur

“Drie jaar geleden ben ik bij Weevers Mechanisatie in Zeewolde begonnen. Ik werkte in die tijd op een akkerbouwbedrijf dat klant was bij Weevers Mechanisatie. Landbouwmechanisatie had altijd al mijn interesse, ook toen ik de MBO-opleiding luchtvaarttechniek deed. Als nieuweling binnen het team van Weevers Mechanisatie ben ik begonnen als allround monteur. Eigenlijk zijn we dat allemaal wel. Maar iedereen heeft ook een specialisme. Ik ben bijvoorbeeld specialist op het gebied van GPS-systemen op tractoren. Nieuwe systemen opbouwen en inregelen, maar ook bestaande systemen onderhouden. Daarnaast werk ik veel aan spuitmachines en de machines van GRIMME.

Je begint als jonge monteur binnen het gemoedelijke familiebedrijf eerst onder begeleiding in de werkplaats. De ondersteuning die je van collega’s krijgt, voelt goed. Na verloop van tijd ga je ook zelfstandig met de servicebus naar een klant. Dat vind ik altijd een mooie uitdaging. Je weet vaak niet wat je op locatie tegenkomt, maar je mag het probleem van een klant wel zelf oplossen. Dat geeft mij veel voldoening.”

“Na mijn agrarische MBO-opleiding heb ik veel in de landbouw gewerkt. Die sector vind ik heel boeiend. In 2016 maakte ik de overstap naar het onderdelenmagazijn. Naast het reguliere voorraadbeheer richt ik mij bij Weevers Mechanisatie nu ook op de digitalisering en optimalisering van voorraadbeheer en werkprocessen. De monteurs werken allemaal met een tablet en kunnen daar hun werkbonnen op uitlezen en invullen. Daarnaast kunnen we – ter voorbereiding op het onderhoud – de historie van tractoren en machines raadplegen. Dan weten we bij benadering welke onderdelen nodig zijn. Die kunnen we dan voor de monteur klaarleggen zodat we tijdens het onderhoudswerk niet meer op zoek hoeven te gaan. Kenmerkend is de heerlijke sfeer binnen ons team.

We houden elkaar scherp, maar ondersteunen elkaar waar nodig. En als we er zelf niet uitkomen? Dan kunnen we altijd nog terugvallen op de kennis en ervaring van onze fabrikanten en importeurs. En toon je zelf initiatief om een opleiding of training te volgen? Dat wordt alleen maar gewaardeerd.”


Maurice Tans
magazijn


Remco Douma
monteur

“In mijn jeugd werkte ik veel in de glastuinbouw in de Noordoostpolder. Een mooie tijd. Maar ik wist ook wel dat mijn toekomst meer in de landbouwtechniek zou liggen. Een keuze voor de vakopleiding in Apeldoorn, lag dan ook voor de hand. De eindstage voor die opleiding mocht ik bij Weevers Mechanisatie in Swifterbant doen. Zo ben ik in 2017 met het familiebedrijf in contact gekomen. Het was een mooie tijd en het voelde goed. Na mijn stage ben ik hier eigenlijk geen dag meer weggeweest, want ik mocht meteen als monteur aan de slag in de werkplaats. We werken aan motoren, hydrauliek, elektronica, GPS én constructie. Heel breed dus.

Een nieuweling wordt meteen opgenomen in de groep, dat voelt goed. Eigenlijk bepaal je zelf het tempo waarin je groeit. Je krijg daar zelf de ruimte en verantwoordelijkheid voor. Ik ben nu bijvoorbeeld veel met de servicebus onderweg naar klanten. Eerst goed luisteren naar het probleem waar de klant tegenaan loopt, daarna gericht op zoek gaan naar de oorzaak en de tractor weer klaar maken voor het werk. Laat mij maar lekker de polder in gaan, ik red mij wel.”