Kuhn is een grote speler op het gebied van mechanisatie in de akkerbouw en veehouderij. Wereldwijd zelfs de grootste producent van driepunt-gedragen werktuigen. De werktuigen passen bovendien heel goed op de Flevolandse kleigronden. Veelzeggend is ook dat Kuhn meer investeert in onderzoek en ontwikkeling dan in marketing. Immers, goede machines verkopen zichzelf. Daarom hebben wij de keuze gemaakt om de samenwerking met Kuhn en importeur Reesink Agri aan te gaan.

In het kader van ‘Kwaliteit wint de strijd’ bezochten onze verkoopadviseurs Anton Weevers, Leander Meijers en Gijs de Jong afgelopen week de Franse productielocatie van Kuhn.

Breed programma
– Grondbewerking: ploegen, rotorkopeggen,frezen, woelers, cultivatoren, schijveneggen.

– Zaaitechniek; gras- en graanzaaimachines (pneumatisch en mechanisch) met front- of opbouwtank en precisiezaaimachines, ook in schijvenzaai-uitvoering.
Daarnaast een complete lijn pneumatische precisie zaaimachines.

– Bemesting; kunstmeststrooiers van Rauch zijn regelbaar op doorstroom (EMC-techniek) en daardoor nauwkeuriger en minder storingsgevoelig dan regeling met weegtechniek.

– Voederwinning; getrokken en gedragen bodemsparende trommel- en schijvenmaaiers (incl. triple-maaiers), maaiknikschudders, schudders, rotorharken en bandharken.

– Persen en wikkelaars; een ruim assortiment ronde- en vierkante balenpersen, wikkelaars en pers/wikkelcombinaties.

– Voederverwerking; voermengwagens met 1 of 2 vijzels, losdeur of afvoerband. Ook een elektrische voerwagen en zelfladende voerbakken maken deel uit van het programma.