In Flevoland zijn trommelmaaiers nog steeds erg gewild. Met name doordat deze maaiers weinig tot niet stropen op nieuw ingezaaid grasland. De meeste maaierfabrikanten investeren echter uitsluitend in schijvenmaaiers. Kuhn daarentegen doet dat ook in trommelmaaiers.

De officiële lancering van de nieuwe serie PZ 3021 front trommelmaaiers is weliswaar dit najaar op de Agritechnica in Hannover, maar Weevers Mechanisatie heeft als officiële Flevolandse KUHN-dealer de eerste twee nieuwe modellen (310 cm werkbreedte) al mogen afleveren op de melkveebedrijven van de families Verhoeven en Kets.

De PZ 3021 F is geheel nieuw ontwikkeld en is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de KUHN-researchafdelingen van beide maaiertypen. De maaier is uitgevoerd met een optionele pendelbok waardoor de maaier de bodem superieur volgt. Ook heeft de maaier de twee kenmerkende grote trommels aan de buitenkant en twee kleinere trommels aan de binnenkant. De frontmaaier is te combineren met een trippel-combinatie KUHN PZ 960 (zie foto) of met een PZ 320 achter. Uiteraard is de maaier ook geschikt voor stalvoedering.

Heeft u ook interesse? Neem dan contact op met Andreas Weevers (M: 06 23 957 761)