Tractoren en maaidorsers van Case-IH bundelen de kracht van 175 jaar ervaring; ze zitten vol moderne techniek en bieden altijd meer dan je in hun prijsklasse zou verwachten. Case-IH maakte de CVT-transmissie bereikbaar voor elke boer. De maaidorsers van Case-IH zijn echte hectarevreters.

Weinig merken hebben zo’n lange historie in de landbouwmechanisatie als Case-IH. Al meer dan 175 jaar produceert het merk (en z’n voorgangers) oogstmachines en tractoren die over de hele wereld hun weg vinden in de land- en tuinbouw. Tractoren van Case-IH bieden altijd meer dan je in hun prijsklasse zou verwachten. Dat en het zeer uitgebreide dealernetwerk (maar liefst 45 dealers in Nederland) maken van Case-IH een populair merk voor veel land- en tuinbouwers.

Case-IH heeft ook een geschiedenis van innovatie; denk bijvoorbeeld aan de baanbrekende rotordorstechniek in de maaidorsers. Bij de toepassing van gps-techniek heeft het merk altijd voorop gelopen. Al vanaf de Vestrum serie zijn de meeste modellen leverbaar met AFS-geleidingsystemen, kopakkermanagement, ISOBUS-bediening en de bijbehorende bedieningsterminals En ook bij de introductie van CVT-transmissies in tractoren zit Case-IH in de kopgroep; nog onlangs introduceerde Case-IH dit type aandrijving als eerste in de lagere vermogensklasse.

Breed programma tractoren

Het landbouwtractoren-gamma van Case-IH strekt zich uit van de 2-wiel aangedreven Farmall A-serie vanaf 55 pk tot en met de 620 pk sterke Quadtrac-serie kniktrekkers op tracks rondom.

Een CVT-transmissie in standaarduitvoering komt beschikbaar vanaf de Vestrum-serie van 100 – 140 pk. De FTP-motoren zijn bijzonder taai en efficiënt. De Vestrum trekkers hebben een excellente cabine die eveneens standaard is voorzien van de Multicontroller armleuning.

De Maxxum-lijn valt uiteen in drie series tractoren met vermogens van 116 tot 150 pk waarbij de zwaarste uitvoering een 6-cylinder is. De basis Maxxums hebben een 16F/16R transmissie met 4-traps Powershift. Met hefvermogens vanaf 7,1 ton, een volledig elektrische bediening van de hefinrichting en een draaicirkel van slechts 4,6 m.  zijn het ware allrounders voor elk landbouwbedrijf. De geveerde vooras en de luxe cabine zorgen voor een comfortabele werkplek.

De Maxxum Multicontroller beschikt over de 8-traps ActiDrive Powershiftbak met 3 schakelgroepen, wat resulteert in 24 versnellingen voor en achteruit. Ook is deze uitvoering voorzien van de ergonomische Multicontroller armsteun die alle vitale bedieningsfuncties letterlijk onder handbereik brengt.

De Maxxum CVX onderscheidt zich door de CVX traploze transmissie (met snelheden van 0-50 km/h) met dubbele koppeling techniek; dit model is standaard gps-voorbereid en beschikt over de bijbehorende touchscreenmonitor. Ook een hoogwaardig kopakkermanagement systeem is standaard.

De Case-IH Puma serie kent een vergelijkbare opbouw als de Maxxum-lijn waarbij de belangrijkste verschillen schuilgaan in de transmissie en het wel of niet aanwezig zijn van de MultiController-bediening. De motorvermogens lopen van 150 tot 260 pk en de hefvermogens van 8,2 tot 10,5 ton.

De Puma X –serie kent drie modellen van 140 -165 pk met een 18F/6R semi-powershift transmissie met 6 schakelgroepen. De Puma MultiController lijn omvat 5 modellen van 150 – 220 pk die beschikken over een 18F/6R Powershift transmissie; de 150 en 165 pk trekkers hebben 6 schakelgroepen, de drie zwaarste modellen beschikken over een FullPowershift bak. De trekkers hebben een mogelijkheid voor GPS-voorbereiding en zijn standaard voorzien van MultiController bediening. De Puma CVX-lijn  tenslotte bestaat uit 7 tractoren met motorvermogens van 150 tot 260 pk die alle beschikken over een continu variabele transmissie met een topsnelheid van 50km/h.

In de Optum-serie (met drie zescylindermodellen met vermogens van 270 – 340 pk) is zo ongeveer alles standaard wat Case-IH aan luxe en slimme techniek te bieden heeft. De Mutlicontroller bediening, het kopakkermanagementsysteem en de ISOBUS 3 machinebesturing zorgen voor een harmonieuze samenwerking tussen trekker, bestuurder en werktuig. De CVT-transmissie zet het motorvermogen efficient om in de gewenste combinatie van snelheid en trekkracht.