Tractoren en maaidorsers van Case-IH bundelen de kracht van 175 jaar ervaring; ze zitten vol moderne techniek en bieden altijd meer dan je in hun prijsklasse zou verwachten. Case-IH maakte de CVT-transmissie bereikbaar voor elke boer. De maaidorsers van Case-IH zijn echte hectarevreters.

Weinig merken hebben zo’n lange historie in de landbouwmechanisatie als Case-IH. Al meer dan 175 jaar produceert het merk (en z’n voorgangers) oogstmachines en tractoren die over de hele wereld hun weg vinden in de land- en tuinbouw. Tractoren van Case-IH bieden altijd meer dan je in hun prijsklasse zou verwachten. Dat en het zeer uitgebreide dealernetwerk (maar liefst 45 dealers in Nederland) maken van Case-IH een populair merk voor veel land- en tuinbouwers.

Case-IH heeft ook een geschiedenis van innovatie; denk bijvoorbeeld aan de baanbrekende rotordorstechniek in de maaidorsers. Bij de toepassing van gps-techniek heeft het merk altijd voorop gelopen. Al vanaf de Vestrum serie zijn de meeste modellen leverbaar met AFS-geleidingsystemen, kopakkermanagement, ISOBUS-bediening en de bijbehorende bedieningsterminals En ook bij de introductie van CVT-transmissies in tractoren zit Case-IH in de kopgroep; nog onlangs introduceerde Case-IH dit type aandrijving als eerste in de lagere vermogensklasse.

Breed programma tractoren

Het landbouwtractoren-gamma van Case-IH strekt zich uit van de 2-wiel aangedreven Farmall A-serie vanaf 55 pk tot en met de 620 pk sterke Quadtrac-serie kniktrekkers op tracks rondom. Al bij de Luxxum-serie (vanaf 100 pk) zijn de trekkers af fabriek gps-voorbereid en profiteert u van bediening met de gebruiksvriendelijke Multicontroller armleuning. Een 32F/32R transmissie met 4-traps Powershift is standaard in de Luxxum-lijn; hetzelfde geldt voor groepenwisseling zonder koppelen.

Een CVT-transmissie in standaarduitvoering komt beschikbaar vanaf de Vestrum-serie van 100 – 130 pk. De FTP-motoren zijn bijzonder taai en efficiënt. De Vestrum trekkers hebben een excellente cabine die eveneens standaard is voorzien van de Multicontroller armleuning.

De Maxxum-lijn valt uiteen in drie series tractoren met vermogens van 116 tot 145 pk waarbij de zwaarste uitvoering een 6-cylinder is. De basis Maxxums hebben een 16F/16R transmissie met 4-traps Powershift. Met hefvermogens vanaf 7,1 ton, een volledig elektrische bediening van de hefinrichting en een draaicirkel van slechts 4,6 m.  zijn het ware allrounders voor elk landbouwbedrijf. De geveerde vooras en de luxe cabine zorgen voor een comfortabele werkplek.

De Maxxum Multicontroller beschikt over de 8-traps ActiDrive Powershiftbak met 3 schakelgroepen, wat resulteert in 24 versnellingen voor en achteruit. Ook is deze uitvoering voorzien van de ergonomische Multicontroller armsteun die alle vitale bedieningsfuncties letterlijk onder handbereik brengt.

De Maxxum CVX onderscheidt zich door de CVX traploze transmissie (met snelheden van 0-50 km/h) met dubbele koppeling techniek; dit model is standaard gps-voorbereid en beschikt over de bijbehorende touchscreenmonitor. Ook een hoogwaardig kopakkermanagement systeem is standaard.

De Case-IH Puma serie kent een vergelijkbare opbouw als de Maxxum-lijn waarbij de belangrijkste verschillen schuilgaan in de transmissie en het wel of niet aanwezig zijn van de MultiController-bediening. De motorvermogens lopen van 150 tot 240 pk en de hefvermogens van 8,2 tot 10,5 ton.

De Puma X –serie kent drie modellen van 140 -165 pk met een 18F/6R semi-powershift transmissie met 6 schakelgroepen. De Puma MultiController lijn omvat 5 modellen van 150 – 220 pk die beschikken over een 18F/6R Powershift transmissie; de 150 en 165 pk trekkers hebben 6 schakelgroepen, de drie zwaarste modellen beschikken over een FullPowershift bak. De trekkers zijn standaard GPS-voorbereid en voorzien van MultiController bediening. De Puma CVX-lijn  tenslotte bestaat uit 7 tractoren met motorvermogens van 150 tot 240 pk die alle beschikken over een continu variabele transmissie met een topsnelheid van 50km/h.

In de Optum-serie (met drie zescylindermodellen met vermogens van 250 – 300 pk) is zo ongeveer alles standaard wat Case-IH aan luxe en slimme techniek te bieden heeft. De Mutlicontroller bediening, het kopakkermanagementsysteem en de ISOBUS 3 machinebesturing zorgen voor een harmonieuze samenwerking tussen trekker, bestuurder en werktuig. De CVT-transmissie zet het motorvermogen efficient om in de gewenste combinatie van snelheid en trekkracht.

Met motorvermogens van 250 tot 380 pk is de Magnum-serie het zwaarste dat Case-IH te bieden heeft bij de wielaangedreven tractoren. De trekkers uit de basis-serie hebben een fullpowershift transmissie die electronisch wordt geregeld. Met een hefvermogen van 10,5 ton en een olie-opbrengst van 280 l/min. Is geen enkel werktuig te groot voor een Magnum. Het bedieningspaneel met multifunctionele hendel zorgt voor een intuitieve bediening van de belangrijkste functies. De Magnum CVX trekkers beschikken over de gelijknamige continu variabele transmissie. Bij de Rowtrac uitvoeringen zijn de achterwielen vervangen door tracks voor betere tractie en lagere bodemdruk.

De Steiger&Quadtrac-serie tenslotte biedt 16 modellen tractoren met tracks rondom die vermogens bieden van 370 tot 620 pk (automatische fullpowershift) of 370 tot 540 pk (CVX transmissie) (op de Case-IH website staat ook een keer 613 pk. Wat is waar?)  bieden. Case-IH is daarmee de bouwer van de zwaarste kniktrekker met continu variabele transmissie ter wereld.

Maaidorsers

Het belangrijkste kenmerk van alle Case-IH maaidorsers is de axiale dorsrotor die garant staat voor een enorme capaciteit en een zeer productvriendelijke behandeling van het gewas. Dit dorssysteem is de afgelopen decennia door Case-IH tot in de kleinste details geperfectioneerd. Weevers levert de Axial Flow 250 en de Axial Flow 140 series. De Axial Flow 250 is leverbaar met maaiborden tot 14,4 m. breed en motorvermogens van 498 tot 634 pk. De grootste modellen hebben een graantank van 14.400 liter en een lossnelheid van 160 l/s. Bij de AxialFlow 140 serie gaan de maaibordbreedtes tot 9,7 meter en varieren de motorvermogens van 312 tot 449 pk. De graantank meet 10.500 liter en kan met 113 l/s worden geleegd.

Op de Axial Flow 250 serie wordt de bestuurder ondersteund door AFS Harvest Command. Dit systeem regelt o.a. de afstelling van de rotorkooischoepen, de rotorsnelheid, het toerental van de reinigingsventilator en de zeefinstellingen. Het systeem maakt o.a. gebruik van een camera die o.a. gebroken korrels detecteert.