Met een Steyr tractor zit je technisch altijd op de voorste rij. Het merk heeft een reputatie van snelle introductie van nieuwe technieken zoals CVT-transmissie, de Multicontroller armsteun en moderne schone motoren met een hoog koppel. Met een Steyr word je blijer!

Met de aanschaf van een Steyr wordt u altijd de eigenaar van een tractor die van voor tot achter vol zit met state-of-the-art techniek. Steyr was het tweede merk dat dat CVT-transmissies introduceerde op landbouwtractoren. Sinds kort is dat type transmissie bij Steyr ook verkrijgbaar in de populaire vermogensklasse van 100 – 140 pk. Motoren van Steyr bieden altijd een combinatie van een hoog koppel (bij relatief laag toerental) en een hoge brandstofefficientie. Het vernuftige SCR nabehandelingsysteem voor de uitlaatgassen verbetert de motorprestaties waar dat bij andere merken meestal andersom is. Al vanaf de Expert-serie (100 – 140 pk) beschikt u over de intuitieve MultiController in de rechter armsteun voor bediening van een groot aantal functies. Bij de transmissies heeft u bij elke serie de keuze uit meerdere combinaties van 4/8 Powershift-versnellingen en groepenschakelingen (meestal powershuttles). Steyr biedt 2 series met uitsluitend CVT-transmissie. Cabines van Steyr zijn ruim en stil. De hefvermogens en hydrauliekprestaties zijn concurrerend. Hieronder leest u de belangrijkste specificaties per serie.

De Kompakt-S serie omvat 2 trekkers van 58 en 65 pk met een Synchro-shift 12*12 versnellingsbak. Voorzien van een 2-zijdig betreedbare luxe cabine met airco en prima zicht. Twee kleine alleskunners voor elk bedrijfstype.

In de Kompakt lijn vindt u 5 tractoren met vermogens van 75 tot 114 pk en een koppel tussen 309 en 457 Nm. Naast de standaard 12*12  Synchro-shift kunt u kiezen uit een 24*24 bak met 2-traps Powershift of een 24*24 Synchroshift met splitter. Powershuttle is standaard of optioneel. De eerste 2 transmissies zijn leverbaar met kruipversnelling. Met een draaicirkel van minder dan 4,5 m. zijn de Kompakt tractoren uitzonderlijk wendbaar.

Met de introductie van de Expert-serie maakt Steyr de efficiente en gebruiksvriendelijke CVT transmissie bereikbaar in de populaire vermogensklasse van 100 – 140 pk. De serie omvat 4 modellen met 4,5 liter FPT krachtbron die voldoet aan de hoogste emissienormen. Het maximum koppel  (520 tot 630 Nm) zorgt voor taaie prestaties. In de cabine profiteert u van cabine- en voorasvering en het gemak van MultiController bediening.

De populaire Profi-lijn bestaat uit 3 deelseries: de Profi, de Profi Classic en de Profi CVT. De motorische specificaties in de 3 series zijn gelijk: nominale vermogen varieren van 116 tot 150 pk. Met boost is tijdelijk 145 tot 175 pk beschikbaar. De maximale nominale koppels bedragen 530 tot 650 Nm. De transmissiekeuze varieert per serie: bij de Profi Classic zijn een S-Control 4 semi-Powershift met 4 versnellingen en een S-ControlTM 32×32 4 traps Semi-Powershift beschikbaar. Bij de Profi kunt u kiezen uit een S-Control 8 Semi-Powershift met 8 versnellingen of S-ControlTM 48×48 8 traps Semi-Powershift met standaard kruipbak. De Profi CVT tenslotte biedt standaard de S-Control CVT – continu variabele transmissie. De hydrauliek geeft maximaal 133 l/min bij 210 bar en de trekkers tillen 6,8 ton door het hele bereik (max. 7,8 ton). De Profi en de Profi CVT beschikken over de Multicontroller armsteun; vooras- en cabinevering is optioneel op alle Profi’s.

Bij de CVT-serie haalt de 6-cylinder fase IV motor van 6.8 liter nominale vermogens van 150 – 240 pk en met boost tijdelijk maximaal 190 – 280 pk. Met een maximaal hefvermogen van 8.2 tot 10.4 ton (6.6 tot 7.3 door hele bereik) en een olie-opbrengst van 150 liter bij 210 bar deinst een trekker uit de CVT-serie voor geen enkel werktuig terug. De traploze S-controlTM CVT-bak vindt met S-tronic altijd de beste rijstrategie. Met slechts 69 dBa, cabine- en voorasvering en de Multicontroller armsteun is de cabine van de CVT-serie het summum van comfort en luxe.

De tractoren uit de Terus CVT serie koppelen hoge vermogens (270 – 340 pk nominaal) aan onvoorstelbare koppels van 1170 tot 1280 Nm. Het hefvermogen bedraagt 10.3 ton in het hele bereik en de hydrauliekpomp geeft 165 tot 220 l/min. De olie-afgifte is traploos instelbaar voor maximaal 8 electronische ventielen. Voorzien van S-tronic, kopakkermanagement, ISOBUS II en III, stilstandsregeling, ABS en standaard GPS biedt een Terus-tractor pure trekkracht in een hypermoderne jas.