HAK Schoffeltechniek grossiert in moderne en degelijke machines voor de mechanische bestrijding van onkruid in vlakvelds- en ruggenteelten. HAK heeft een uitzonderlijk breed assortiment en kan daardoor voor elke denkbare oppervlakte, gewas en grondsoort een geschikte schoffeluitrusting leveren.

Een beschrijving van de belangrijkste series.

  • De LTC1 is een kleine werktuigdrager met 12 pk benzinemotor en hydraulische aandrijving. Met een spoorbreedte van 1.50 m is de machine zeer geschikt voor rijen en beddenteelt. De LTC1 laat zich combineren met een groot aantal schoffelgarnituren uit de L- en S-serie. Er zijn veel opties beschikbaar zoals een extra hefinrichting achter, spoorbreedteverstelling, hydraulisch ventiel, elektrisch startpakket, etc.
  • De HAK S-serie schoffelmachine is leverbaar in de standaardbreedtes 1,75 – 3 – 4,5 en 6 meter breed, maar is ook op andere breedtes leverbaar. De veerbelaste parallel schoffelhouders zijn zonder gereedschap op elke gewenste rijafstand tussen 20 en 75 cm te verstellen. Kan worden uitgerust met een brede reeks schoffels en toebehoren. Leverbaar voor front- en achtermontage en keuze uit diverse stuursystemen.
  • De SH-serie onderscheidt zich van de S-serie door het gebruik van de zwaardere SH-parallel-schoffelhouders. Deze hebben een grotere slag, een bodemvrijheid van 520 mm en bredere farmflex banden (230×80) voor meer stabiliteit. Deze uitvoering is vooral geschikt voor de zwaardere gronden. 
  • De HAK XH-serie schoffelmachine (standaardbreedtes 1,75 – 3 – 4,5 – 6 en 9 meter) is dankzij de grote bodemvrijheid van 70 cm zeer geschikt voor schoffelwerk in grotere gewasstadia van bijvoorbeeld mais, prei of kool. Opgebouwd rond een zware 100*100 kokerbalk is deze machine zeer geschikt voor het zwaardere werk. Dankzij kogellagers  op cruciale scharnierpunten blijft speling tot een absoluut minimum beperkt en is de machine onderhoudsarm. Leverbaar met mechanische, hydraulische, GPS- of camerabesturing.
  • De XHR-serie is het best te omschrijven als de ruggen-variant van de XH-schoffelmachines. De kleinere uitvoeringen hebben een verplaatsbaar driepuntsframe. Met bevestigingspunten voor maar liefst drie werktuigstroppen is een groot aantal combinaties van (voor) schoffels, aanaard- of afploegschijven, rijencultivators, etc. te monteren. Zowel de 3-, als de 4.5- en de 6 meter uitvoeringen beschikken over slimme opklapconstructies.
  • De HAK EX schoffelbalk is vanaf de eerste tekening voor 100% ontwikkeld als 4-rijige ruggenschoffelmachine. Per rij kunnen tot wel 5 verschillende werktuigen (of werktuigcombinaties)  achter elkaar worden geschakeld. Denk daarbij aan schoffels, schijven, aanaarders, rugvormers, rijencultivatoren, loofbeschermers  en nog veel meer. De machine is ruim gebouwd en zeer overzichtelijk. Door spindels en snelversteltechnieken is het afstellen van de machine zo gebeurd.

De keuze in schoffels (breedtes, vast / veertand, rug), parallellogrammen, aanaardschijven en rugvormers is groot. Hetzelfde geldt voor de accessoires; denk daarbij aan loofbeschermers, torsiewieders, vingerwieders, etc.. Ook heeft u ruime keuze uit stuursystemen, varierend van handbediend mechanisch, via hydraulisch naar volledig GPS-gestuurd. HAK schoffelgarnituren kunnen volledig op klantspecificatie worden samengesteld.

HAK is tevens leverancier van Garford Robocrop camera-gestuurde schoffelmachines die met een uitzonderlijke nauwkeurigheid van 1 cm tussen en in de rij kunnen schoffelen. Capaciteiten tot 1,5 ha/uur zijn haalbaar. Ook heeft HAK in de L-serie ruime keuze in schoffelgarnituren voor 1- of 2-wielige trekkers.